DISCIPLINES 

 

 Lliure i Sala:
Depenent del format de la competició, les distàncies fins la diana varien des de 30 fins 90m. Els arquers puntuen en cada tanda sumant els punts de cada fletxa. Les que estiguin tocant una línia es puntuen amb la puntuació major.
La disciplina olimpica es tira amb arc recorbat i les dianes de 122 cm de diametre es situen a 70m

 

Modalitat de Tir amb Arc de Sala:
Durant l'hivern hi ha una modalitat de tir amb arc que es practica en sales cobertes.
Els blancs en aquest tipus de competicions se situen a 18 m. reduint considerablement el diàmetre de les dianes per incrementar la seva dificultat.

 

Camp:
El tir amb arc de camp és aquell en el qual es dispara a objectius a distàncies variades, sovint en terreny accidentat i en ocasions a distàncies desconegudes.
Els objectius són dianes amb cercles concèntrics i la mida de la diana dependrà de la distància des d'on es llença.

 

Bosc:
Es practica a l'aire lliure, en boscos, i es dispara contra dianes que representen animals que poden tenir el format de 2D (dianes amb figures planes, dues dimensions) o de 3D (dianes fetes de material sintetic de tamany real en 3 dimensions que representen els animals ).

Tant en 3D com en 2D les distàncies de tir són desconegudes pels competidors. La varietat de possibles tirs és molt alta ,aquí influeix el terreny amb els seus desnivells, la climatologia, el tipus de bosc .